Kurser

Kurser


Föreläsning viltspår

Datum: 15/4


Föreläsningen sker på Hundcentret i Kolbäck.Viltspårkurs för nybörjare

Datum: 16/4(Teori), 22/4, 29/4, 6/5, 13/5, 20/5


I denna kurs lär du dig grunderna i viltspår. Vi går igenom hur ett anlagsspår ser ut när man tävlar och vi lägger spåren tillsammans. Denna kurs kräver inga förkunskaper. Anmälan är bindande och betalas senast 2 veckor innan. Pris 1400krViltspårdag - För alla nivåer

Datum: 10/4, 18/4(Ej nattgamla spår), 16/5(Ej nattgamla spår)


Här blandar vi nybörjare och mer erfarna ekipage. Vi lägger 2 spår för varje hund och jag går igenom de olika provformerna för hur viltspårprov ser ut. Varje spår skräddarsyr vi till varje hund. Alla dagar är fristående så det går bra att vara med en dag eller flera. Anmälan är bindande och betalas senast 2 veckor innan. Pris 750kr/dagNi kan även boka träningsspår hos mig i den nivån ni vill träna, då meddelar ni mig vad ni vill ha för träningspår och så lägger jag spåren och ni får tips och coachning av mig om hur ni kommer vidare i spår träningen.

Anlag 450kr, Öppen 550kr, Avancerade spår 650krEftersök/Viltspårläger 

Datum: Kommer


Läger för er som vill lära er mer om hur det går till på praktiskt eftersök. Vi kommer att avancera spåren och ha med alla svårigheter som kan tänkas komma på ett praktiskt eftersök. Viltslag, människor i spåren, bärplockare fåglar m.m. På lördagen kommer Jesper och Anna-lena Nei att ha en skottplatsföreläsning. Dom är båda erfarna eftersöksekipage. Vi kommer att blanda teori och praktik hela helgen. Uppställning av husvagn/husbil kommer att finnas.

Max 8 deltagare med hund och 2 åhörarplatser finns. Viss förkunskap krävs. Hundar som är tränade i viltspår och förare som är intresserade av praktiskt eftersök.

Anmälan är bindande och betalas senast 2 veckor innan. Pris 1650krApporteringskurs för nybörjare


Denna kurs är för dig som vill lära dig grunderna i apportering och jaktlydnad.


Kursinnehåll

Jaktfot, inkallning med pipan, sitt med pipan, grunderna i apportering, avlämningar, sitt och stanna kvar, passivitet. Inga förkunskaper krävs. Anmälan är bindande och ska vara betald senast 2 veckor innan kursstart. Pris 1500krApporteringskurs fortsättning

Datum: Kommer


Denna kurs är för dig som har gått apporteringskursen för nybörjare och vill fortsätta med apportering och jaktlydnaden. Här går vi in mer på apporteringens olika delar. Hur det går till på prov, jaktfot, stadga, sök och sitt och inkallning med pipan. Vilt kommer att användas till stor del.

Anmälan är bindande och betalas senast 2 veckor innan kursen. Pris 1500krPrivatlektioner

Om ni inte vill gå en kurs så kan ni boka in privatlektioner och träningsspår. För mer information ta kontakt med mig på telefon 0739600036 Pris 400kr/hTräningskvällar

Under våren och sommaren kommer vi har träningskvällar.

På träningskvällarna kan du träna jakt, rallylydnad och lydnad.

Pris 50kr.Teori

Datum: 


Där jag går igenom dom nya reglerna för viltspårprov. Vi går också igenom hur man lägger spår och hur man tar hjälp av naturen.

Du lär dig hur du lättare hittar i ditt spår och det underlättar sedan när du ska gå ett spår som du har lagt åt någon annan.

3 kurstilfällen där ni kan anmäla er till en kväll eller flera.

Pris 250kr.
För frågor och anmälan skicka ett mejl till elin.soderlind@live.se eller ring 0739600036© 2016 Kennel Lindcroft.